• LISTA SVIH ORDINACIJA NA JEDNOM MESTU!
  • KORAK ISPRED SVIH
  • : : : :::FREEDEX::: : : :
Štampa

Vaša Pitanja

Ukoliko ste zainteresovani da pokrenete diskusiju ili da se uključite u postojeću, a sve u cilju razjašnjavanja pojedinih tema i dvosmislenosti koje se često pojavljuju u praksi, nudimo Vam ovaj jednostavan forum. Veoma smo zainteresovani da čujemo razna mišljenja i predloge i na taj način našoj zajednici omogućimo kvalitetniju uslugu.

Vaša pitanja, sugestije i komentari

Odgovor na vaše pitanje biće vam prosleđen i na e-mail.

 

Vaše ime i prezime :
Email
Sadržaj Vašeg pitanja/komentara

1. Pitanje

Poštovani,
Pišem Vam iz Sarajeva. Imam 51 godinu. Bolove u desnoj nozi sam počela osjećati prije više od 2 mjeseca. U početku nisam mirovala, uzimala sam samo tablete protiv bolova (naklofen) i normalno išla na posao i obavljala ostale svakodnevne aktivnosti. Inače radim kancelarijski i sjedeći posao.
Prije tri tjedna, bol je bila neizdrživa najviše noću, kad se noga ohladi. Boli me cijela noga, vanjska potkoljenica, natkoljenica, donji dio kičme-trtična kost. Pokretna sam, nemam bolova u leđima pri ustajanju, sjedanju i slično.
Neurolog mi je propisao nesteroidne lijekove-naklofen, voltaren. Primila sam ukupno 4 voltaren injekcije, pa sam pila 7 dana naklofen. Kako se nisam bolje osjećala, neurolog me je uputio da uradim ct nalaz. On glasi ovako (citiram ono sto pise):
“CT L/S kičme rađen na nivoima IV prostora L3SL
U prikazanom dijelu prati se uredna širina medularnog kanala
U visini IV prostora L4L5 prati se dorzoletralni lijevo prolaps diska i to na jednom skenu..
U visini IV prostora L5S1 prati se proturzija srednje velikog diska dorzolateralno desno u medularni kanal sa kompresijom korjena živca u istoj visini.
Koštana struktura sa inc. znacima def. spondiloze.
Obzirom na veličinu diska kao i na kompresiju korjena živca desno uputna je konsultacija i neurohirurga.”
Nakon uradjenog ct nalaza, ponovno sam primila 7 voltaren injekcija i 2 deksametazon injekcije, a neurolog mi je uključio i 10 OHB12 injekcija, te 3 depomedrol injekcije. Do sada sam primila 1 depomedrol i 4 OHB 12.
Sve vrijeme strogo mirujem u ležećem položaju, noge pod kutom od 90 stupnjeva. Neko poboljšanje ne osjećam.
Danas sam otišla neurohirurgu sa ct nalazom koji mi je preporučio hitnu operaciju. Prije toga bi mi se uradila magnetna rezonanca.
Molim Vas za savjet i mišljenje, da li je moguće nekom alternativom spriječiti operativni zahvat?
Lijep pozdrav,
Nada

ODGOVOR:

NAZALOST  SA  TAKVIM  NALAZOM  JEDINO  JE  OPERACIJA  PRAVO RESENJE ZA POTPUNO  IZLECENJE JER  JE  MEHANICKI  PRITISAK NA  ZIVAC  KOJI  NE  MOZE  DRUGACIJE  DA SE DEBLOKIRA SA  LEKOVIMA  MOZE  DA SE  SMANJI  DONEKLE  BOL  ALI  NE  MOZE  SASVIM  DA  SE  ELIMINISE.

POZDRAV 

Poliklinika AS MEDICUS  Beograd

Tel. 011/28-36-836

www.asmedicus.co.rs

2. Pitanje

Kao specijalista opste medicine interesuje me sta mi je potrebno da obavim kako bi mogla u okviru privatne ordinacije da se bavim hiperbaricnom medicinom. Koristila bi male kucne hiperbaricne komore do 1.3 kpa. U americi sam pacijent ih koristi u kucnim uslovima. Da li mi je potrebna subcpecijalizacija ili postoji skola , kako bi dobila sertefikat da se bavim hiperaricnom medicinom

Radmila Koturov

ODGOVOR

"Nezavisno od ambulante BEOMED, organizacija koju vodim-Medical Advanced Projects – MAP, bavi se izmedju ostalog I konsultantskim uslugama kada su u pitanju zdravstvene ustanove, ordinacije ili organizacije.Ukoliko imate pitanja mozete me kontaktirati na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. "

Dr Olivera M. Cirkovic

AMBULANTA BEOMED Beograd/ OPŠTA MEDICINA SA KUĆNOM NEGOM

011/2-496-596, www.beomed.rs

Odabrana pitanja i odgovori

Powered by: : : : ::: Freedex ::: : : :